Kas ir Brekstona Hiksa kontrakcijas?

Brekstona Hiksa kontrakcijas, jeb treniņkontrakcijas ir viena no dīvainākajām un satraucošākajām parādībām dzemdībās. Bet kā jau nosaukums vēsta, šīs kontrakcijas tiek uzskatītas par veidu, kā “dzemde trenējas” lielajam darbam.

 

BH kontrakcijas var parādīties jau no 20. grūtniecības nedēļas, tai pat laikā neizraisot priekšlaicīgas dzemdības.

 

Kādas ir BH kotrakcijas?

 

  • Tās var būt nesāpīgas – pamanīt var tikai vēdera savilkšanos, un tās var būt arī vairāk diskomfortablas – tik ļoti, ka ir grūti pastaigāt to laikā un ir jūtama velkoši sāpīga sajūta.
  • Tās var būt īsas, haotiskas, neritmiskas, vai arī turēt dzemdi savilktu vairākas minūtes, kas tā nenotiek ar īstajām kontrakcijām.
  • Tās var pastiprinoties ejot vai pie lielākas fiziskas vai psiholoģiskas slodzes,
  • Un norimt, kad apguļamies vai atrodam veidu kā relaksēties.
  • Tās var ilgt pat vairākas stundas pēc kārtas, bet to spēks un sāpes neprogresē.
  • Šīs kontrakcijas var arī būt pavisam bez sāpēm, bet ar vēdera savilkšanās sajūtu, kad vēders savelkas kā cieta bumba.

 

Savukārt īstās dzemdību kontrakcijas:

- Progresēs intensitātē un biežumā,
- Nepāries mainot pozu,
- Nepāries atrodot veidu, kā atpūsties un relaksēties.

Lai atvieglotu sev Brekstona Hiksa kontrkacijas, vēlams ir piebremzēt dzīves ritmu – fizisko un mentālo slodzi, ēst pilnvērtīgu uzturu un dzert daudz ūdeni.

Būs sievietes, kas jutīs šīs kontrakcijas jau no 2. trimestra un būs sievietes, kas grūtniecības laikā vispār nejutīs šīs kontrakcijas. Abi varianti ir normāli. Es atceros, kā man šīs kontrakcijas abās grūtniecības sākās no 24. un 27. nedēļas un otrajās radīja diezgan lielu diskomfortu.

Bet gadījumā, ja Tev vēl nav 37. grūtniecības nedēļa un Tu jūti, ka treniņkontrakcijas paliek stiprākas un nepāriet mainot pozu, paguļot, relaksējoties, sazinies ar ārstu!


Older Post Newer Post