Vai grūtniecēm jātrenē iegurņa pamatnes muskuļi (kēgel vingrojumi), lai sagatavotos izstumšanai?

Tiešām ne vienu reizi vien esmu dzirdējusi ieteikumus trenēt iegurni (bieži vien pat bez dziļākas izpratnes, kuru iegurņa muskuļu grupu), lai IZSPIESTU mazulīti dzemdībās.

Bet vai patiešām spēcīgi iegurņa muskuļi palīdzēs dzemdību izstumšanas fāzē?

 

Mazulītis dzemdībās ir jāizstumj cauri iegurnim un iegurņa dziļajai muskulatūrai tas ir jāizlaiž cauri iegurnim. Stumšanu veic primāri dzemde un piepalīdz korsetes muskuļi.

 

Tas nozīmē, ka priekš dzemdībām mēs mācāmies (jā arī elpas kursā šo mācāmies) atslābināt un atbrīvot iegurņa dziļo muskulatūru, lai dzemdībās būtu vieglāk izstumt bērniņu tiem cauri.

 

Bet protams, ka iegurņa dziļo muskulatūru var un vajag arī trenēt, ja ir nepieciešams palielināt šo muskuļu spēku, reakciju, izturību utt. , lai novērstu dažāda veida nesaturēšanu un citas ar šo muskuļu disfunckiju saistītas problēmas. Bet tādā gadījumā iesaku to darīt kopā ar speciāli apmācītu fizioterapeitu, kas var veikt diagnostiku tam, kāds ir šo muskuļu stāvoklis un ko tieši vajag darīt. Kā arī, kas var iemācīt pareizi veikt iegurņa dziļās muskulatūras vingrinājumus.

 

BET dzemdībām mācies atslābināt savu iegurni.

Elpas kursā pie manis es šim veltu divas nodarbības, kur mācāmies gan saprast un atrast savu iegurņa dziļo muskulatūru, gan kā to atslābināt, gan to kas notiek dzemdību izstumšanas posmā un kā veiksmīgāk izstumt mazulīti.

 

Ja tevi interesē nākamais kurss, raksti man.

 


Older Post Newer Post