DZEMDĪBĀS MEDIĶI NAV LEKTORI

dabiskas daemdibas dzemdības dzemdību sāpes elpa dzemdībās elpas kurss mīti par dzemdībām vecmāte

Vai esi dzirdējusi ieteikumus, ka dzemdībām nevajag gatavoties un vajag tikai braukt un klausīt ko mediķi saka?

 

Tā patiesi varētu šķist, jo dzemdības tak ir dabisks process, teju visas sievietes to ir darījušas un kam gan tur būtu jāgatavojas? It īpaši, ja apkārt ir medicīnas personāls, kas pastāstīs.

 

Bet nonākot dzemdību vietā var nākties saskarties ar vilšanos, jo

 

  • Dzemdību laikā nav nepārtraukta vecmātas vei ārsta klātbūtne. Topošo māmiņu novēro un ik pa laikam pārbauda, bet tas, ko mamma dara šo pārbaužu starplaikos (un tās var būt vairākas stundas), ir pašas mammas un viņas partnera ziņā.

 

  • Atkarībā no vietas un situācijas medicīnas personāls var būt ļoti noslogots savos pamata uzdevumos, aprūpējot vairākas dzemdības un operācijas vienlaikus. Tas nozīmē, ka laika apsēsties un sākt skaidrot, kas notiek dzemdībās vai pat mācīt, kā sev palīdzēt, gluži vienkārši var nebūt laika.

 

Un tas viss nevis mediķu nolaidības dēļ, bet gan tāpēc, ka vecākiem dodoties uz dzemdībām ir jāizpilda savs mājasdarbs – jāsagatavojas. Jāuzzin, kas notiks ar mammas ķermeni un kā viņa sev var palīdzēt! Jo dzemdības nav laiks, kad klausīties lekciju. Un mediķi nav lektori dzemdībās.  Mediķi dara savu darbiņu un mamma savējo, kam ir gatavojusies.

 

Tāpēc savā elpas kursā mans mērķis ir sagatavot sievieti tā, lai viņa saprastu, kas notiek ar viņu (līdz ar to ir miers un nav stress) un kā viņa var sev palīdzēt, pat, ja apkārtējais atbalsts ir minimāls.

Un zini, ko? To var izdarīt!


Older Post Newer Post