BAILES NO DZEMDĪBĀM VAI BAILES NO KONTROLES ZUDUMA

bailes dzemdības kontroles zudums

Zem bailēm no dzemdībām var slēpties daudz un dažādas tēmas.

Viena no tām ir bailes no kontroles zuduma. Un patiesi. Teju katrās dzemdībās sieviete sasniegs punktu, kad sapratīs, ka viņa te vairs neko nekontrolē. Un šī doma var būt ļoooti biedējoša. It īpaši, ja pagātnē ir piedzīvots kāds fizisks vai emocionāls ievainojums situācijā, kuru sieviete nav varējusi kontrolēt, iespaidot vai mainīt.

Šādai sievietei vārdi “ļauties procesam” vai “ļauties sāpēm” var likties pilnīgākais murgs. Jo tas nozīmē iet pretīm viņas izstrādātai izdzīvošanas taktikai – visu kontrolēt.

Atkarībā no situācijas un ievainojuma dziļuma var mainīt šo vēlmi visu kontrolēt. Bet ir situācijas, kad tas nav jālaiž, nav jāmaina. Jo tas ir drošākais veids kā būt priekš viņas. Vismaz šajā dzīves posmā.

Tāpēc iespējams labākā lieta, ko darīt ir nevis nomākt bailes, nedomāt. Bet, gan apdomāt un izplānot, kas būs tas, kas dzemdībās dos vajadzīgo kontroles “drošības riņķi”.

Tas var būt….

 

  • Izvēlēta zināma, droša vieta dzemdēšanai, ko ir iespējams pirms dzemdībām apskatīt,
  • Izvēlētas dzemdību atbalsta personas, kam uzticas pilnībā un, kas zina mammas vēlmes un respektē tās, ir gatavs atbildēt uz visiem jautājumiem un iesaistīt mammu lēmumu pieņemšanā,
  • R.A.I.N. algoritma izmantošana, lai justos iesaistīta, zinoša un informēta par dzemdībās izmantotajām taktikām.
  • Sāpju pārvarēšanas taktikas, kas dod kontroles sajūtu – smieklu gāze, mama TENS.
  • Iespējams epiduārālā anestēzija, lai gan ir mammas, kam tā nostrādā pretēji – tieši rodas kontroles zudums saistīto medicīnisko manipulāciju dēļ.

 

Vai pirms dzemdībām baidījies par iespējamu kontroles zudumu procesā?


Older Post Newer Post