GOVRI VIEGLU DZEMDĪBU METODES MASĀŽA

Pagājušonedēļ apmeklēju creative healing masāžas semināru. Paldies @ un @ par dr. Govri ( Dr. Gowri Motha) un viņas asistentes dūlas Priscillas Ferreira uzaicināšanu uz Rīgu. Man šķiet, ka vēl nevaru pilnībā novērtēt cik unikāli tas ir un, kā man ir paveicies apgūt šo tehniku tieši pie viņām.

Dr. Gowri Motha and doula Zile Davidsone

Dr. Govri ir ārsts, ginekologs dzemdību speciālists, kas dzīvo un strādā Londonā, bet nāk no Šrilankas. Viņu varētu saukt par slavenību dzemdību speciālisti, jo viņai pasakās Stella Makartnija, Gvineta Paltrova, Madonna un Megana Markla. Visā pasaulē viņa ir pazīstama ar sevis izstrādāto “Maigo dzemdību metodi” (Gentel birth method), kas ir kompleksa pieeja tam, lai sieviete grūtniecībā un mazulis grūtniecībā justos labi un dzemdības varētu piedzīvot maigi un salīdzinoši ātri.

Latvijā ir pieejama grāmata par šo metodi ar nosaukumu “Vieglu dzemdību metode”, kur var iepazīties ar šīs metodes pamatprincipiem.

  • Uzturs,
  • Kustības,
  • Ķermeņa un prāta prakses.

Grāmatā arī info par dzemdību norisi, fāzēm un daudzi dzemdību stāsti.

 Govri vieglu dzemdību metodes masāža

Rīgā es apguvu vienu no viņas aprakstītajām ķermeņa praksēm – creative healing masāžu.

 

Tas, kas mani uzrunāja un šķiet ļoti loģisks un noderīgs ir darbs ar ķermeni (gan uzturs, gan kustības, gan masāžas), kas ….

 

  • Mazina ķermeņa tūskainību,
  • Veicina limfas atteci,
  • Mazina ķermeņa saspringumu,
  • Uzlabo gremošanas orgānu darbību,
  • Un uzlabo enerģijas plūsmu, kā viņa to definē, jo viņas metodē ir diezgan daudz ajūrveidas ietekme. Par cik viņa ir dzimusi Šrilankā un studējusi arī Indijā.

 Govri masāža

Tas viss liekās tik loģiski, kad mēs padomājam par to, kas veido mazuļa piedzimšanas ceļu?

Tie ir dziļie muskuļi korsetē un iegurnī - to saspringums, atslābums, garums, funkcionalitāte. Un arī mīksto audu stāvoklis.

Muskuļu un audu stāvoklis ietekmēs to kā mazulis iekārtosies iegurnī priekš piedzimšanas. Un iekārtosies viņš tur, kur būs vieta.

Tas arī ir tas mazuļa ceļš pa kuru dzemdes muskulis viņu virza uz piedzimšanu. Kāds ir ceļš, kāds ir dzemdes spēks, kāda ir mammas ļaušanās – tas viss veidos dzemdību stāstu.

Redzu šo praksi/ masāžu/ metodi brīnišķīgi papildinām manu elpas kursa pieeju un Spinning babies ķermeņa balansēšanas principus.

Raksti man uz zile@elpadzemdibas.lv lai pamēģinātu.

 

 


Older Post Newer Post